Lila inspiration

Lila inspiration

lila inspiration

Här kommer lite inspiration till ett hem i lila färger! Lila är min absoluta favoritfärg: När jag flyttade hemifrån målade jag nästan hela lägenheten i svagt syrenlila. Efter något år tröttnade jag dock på den nyansen lite och målade om i andra lila nyanser i några av rummen. Lila är en vacker och mångsidig färg som passar på de flesta platser och är lätt att variera och matcha med andra färger. Ibland kan det dock bli lite svårt att kombinera lila färg om du har svåra nyanser (alltför starka toner).  Här får du lite tips och inspiration:

Nedan till vänster visas bilder från Tricia Guilds hem: uteplats och vardagsrum som går i lila och blått. Älskar uteplatsen! Bilden från vardagsrummet visar en harmonisk och modern blandning av starka färger.

tricia guild lilatricia guild hemma hostricia guild lila

Bilder från Elle Dekor Serbia, sommaren 2010. Läs mer på Creamylife. Bilder nedan från Jane Hall.

inspiration lilainredning lilainredning lila

Lila inredning hemma:

Lila är en andlig färg som sägs ge bättre sömn. Färgen förknippas med auktoritet och grandiositet, lyx och välstånd. Den leder till introspektion och meditativa tillstånd. Ljusa nyanser är fridfulla, men mörka kan trötta ut ögonen om de används på stora ytor. Det sägs även att den här färgen mildrar smärtan vid skador, dvs. när man har ont.

Mixa lila inredning

Varmt lila: Purpurlila kommer från rött och blått och beroende hur färgen blandas kan variationen vara mycket stor. Lila passar bra med gult, blått och blekt orange, för att nämna några. Det kan ibland gå fel när man inreder med lila eftersom färgen inte är helt enkel att blanda med andra färger. Ett tips kan vara att föreställa sig hur färgerna ser ut i naturen: om du till exempel vill ha syrenlila hemma  kan du helt enkelt plocka en liten syrenkvist och sätta ihop med andra blommor och se vilka nyanser som passar med vilka.

Varmt lila tillsammans med färger med röda inslag ger en varm och ombonad känsla. Varmt lila har inslag av rosa i sig, förutom rött och blått.

Kalla lila färger: Syrenlila är en lugn färg och kan passa bra i arbetsrum. Syrenlila och malva mixar du snyggt med grått, djupblått, klargult och vissa gröna nyanser.

Länkar färger lila:

Inspiration färger, Färger tricia Guild

Hoppas du fick inspiration till lila inredning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *