Inspiration: Rött hemma

Rött hemma

rött hemma

I vår kommer det mycket röda färger i inredningen. Den kraftfulla och inspirationfyllda färgen ger oss mer energi, snabbare hjärtklappning och får oss att blinka mer.  Var dock försiktig med att irneda för mkt med rött då för mycket rött kan skapa rastlöshet och oro. Där det bor psykiskt obalanserade människor, bör den användas med  försiktighet. I sovrummet anser vissa att man ska undvika färgen helt. Jag inreder gärna med lite rött i sovrummet, blir mysig stämning! Bilden ovan är från mitt matrum hemma som jag köpte häromdagen på Tiffany. De är egentligen mer åt det orange hållet men lyser nästan som rött på bilden!

Inreda med eldiga element inom feng shui

Yin och yang inom Feng shui handlar om att skapa balans i hemmet/vår omgivning. Det kan handla om att balansera manligt mot kvinnligt, vitt mot svart, hårt mot mjukt samt om färger och hur de blandas. Kontraster som samspelar ger harmoni. De fem elementen – trä, eld, jord, metall och vatten – är olika energier som verkar i all materia och vid alla typer av förändringar. De olika elementen har alla sin egen rörelse och riktning, sin egen form, färg och personlighet. Vi människor kan vara mer präglade av ett speciellt element än ett annat. Vi behöver alla elementen, men alla behöver inte ta lika stor plats i våra liv. Med mina orange gardiner hemma får jag mer än tillräckligt av eld elementet hemma: det ger mer energi och blir bra om jag balanserar det med mer jordiga element.

Prognos om röda färger

AkzoNobel är världens största färgkoncern och har koll på trender i färger.
Varje år presenterar ”ColourFutures” en dominerande trend, eller ett underliggande värde, som alla fem presenterade trender/färgkartor härstammar från. Årets kulör 2012: Juicy Red: Rodnande, livfull och fruktigt röd. 2012 års viktigaste färg är på samma gång nyckfull och seriös, dynamisk och mjuk, perfekt för en liten del av en vägg eller en stor yta. ”

Länkar om röda färger hemma:

Läs mer om rött hemma,Orange inredningRöd orange gardiner hemma hos mig!

Hoppas ni fick inspiration till att inreda med rött hemma!

3 tankar kring ”Inspiration: Rött hemma

  1. Pingback: Inredningsbutiker Stockholm: Reor och annat | Inspiration & Inredning Hemma

  2. Pingback: Inredning: Hemma hos | Inspiration & Inredning Hemma

  3. Pingback: Altaner Dubrovnik | Inspiration & Inredning Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *