Orange färg hemma

Inspiration: Orange färg hemma!

färger inredning

Våren 2012 kommer vi se mycket orange färger i butikerna. Inte den lysande brandgula färgen utan mer varmt skimrande olika orange nyanser.

Orange är en blandning mellan färgerna gult och rött. Man kan variera färgen beroende på vilka andra färger som blandas in: en blåröd och blågul ger en lugnare nyans medan brunrött ger en terrakottaliknande ton.

Mixa orange färg med andra färger

Orange passar bättre i vissa rum. Färgen passar kanske inte så bra till exempel i sovrummet. I ett stilrent kök däremot med kalla färger och rostfria inslag kan detaljer i orange i olika nyanser bli en snygg kontrast. Lägger man till lite beige och brunt blir övergången till det orangea mindre stark.Mest användbart är färgen när den brutits ner till blekare toner. En brunorange färg passar mycket bra tillsammans gräddvita nyanser.

Orange färger i naturen

Du kan se från naturen hur orange färg växlar på olika blommor och i olika ljus. Orange och rödbruna toner passar till exempel bra ihop med växter i gröna/grå/bruna toner på bladen.

En av mina favoritkombinationer är svagt brunorange, eldiga aprikos/röd orange tillsammans med gulddetaljer och gräddvit och beige eller brunt.

Inspirationsbilder orange färg:

Länkar färger i inredningen:

Färger i inredningen, Vardagsrum vår 2012

Hoppas du fick inspiration till färger hemma:)