Ny bostad!

Tips bostadsköp

Nu har bostadsmarknaden kommit igång på allvar och det finns mycket att tänka på när du ska köpa ny bostad och här kommer några tips och råd på vägen för att guida dig i husköpet! Detta hus nedan finns på Lidingö och är till salu, ganska dyrt men jag fick lite inspiration från den mysiga verandan med damm som jag ville sätta in här!

 

 

 

Tips till bostadsköpet:

– Vilka möjligheter har bostaden du tittar på? Behöver du göra om eller är hemmet klart att flytta in i direkt? Har bostaden fler rum än vad du behöver kanske ni kan slå bort några väggar- då får de ej vara bärande.

 

-Tänk på att kök och badrum kan bli dyra att renovera så om dessa rum redan är renoverade så blir ju självklart bostadspriset lite högre. Fundera över hur mycket tid och energi du har till en eventuell renovering av bostaden.

 

– Prenumerera via Hemnet eller Bovision på ”nya” hus som läggs ut på nätet. Då kan du ha tur att vara först, innan annonsen kommer ut i tidningen. De mest attraktiva bostäderna på marknaden kan ofta säljas innan den kommer ut på marknaden.

 

– Gå på magkänslan när du ser på bostäder. Vilket är ditt första intryck när du kommer in? Hur känns omgivningarna? Tänk på att inte luras av en fin inredning/styling av huset.  Om det är något med huset som stör dig, exempelvis mycket insyn eller liknande ska du beakta det.

 

– Häng inte upp dig på låneräntor för mycket. Se dock till att du är förberedd på en eventuell ränteuppgång. Jämför räntor hos olika banker och tänk på att du kan pruta.

Här hittar du fler tips inför bostadsköpet!

Här hittar du inspiration inredning om du redan har köpt huset!

Lycka till med bostadsköpet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *