Tips inreda sovrummet

Tips till att inreda sovrummet

Söker du inspiration till att inreda ditt sovrum? På denna inredningsblogg hittar du de bästa tipsen till att inreda ditt sovrum till en plats där du trivs: där du kan varva ner på kvällen och för lata söndagar hemma.. Spana in snygga sovrummet nedan i vitt, mjuka textilier, guld och svart: en snygg färgkombination som gör att rummet med sina plåttriga detaljer ändå blir bra!

tips inreda sovrum

Tips och inspiration till sovrummet:

– Hitta sovrumsinspiration från nätet för att se vad du gillar i inredningsväg och för att få nya idéer från inredning. Fundera över vilken känsla du vill ha i rummet. Behöver du byta ut några möbler eller räcker det med att tex byta textilier? Gör gärna en samling av bilder på ett papper där du helt enkelt klistrar upp lite möbler du gillar och du kan då lätt byta ut det i inredningen som inte passar in!

– I sovrummet är sängen i fokus: Välj en stor sänggavel och lägg över ett härligt överkast vid fotänden och ös på med massor med kuddar för hög mysfaktor i sängen!

– Har du en annan möbel som är dominerande i rummet och som krockar med inredningsstilen i sovrummet? Du kan då välja att satsa på matchande färger i inredningen istället för att dra ihop rummet så det känns harmoniskt och inte alltför splittrat med olika möbeltyper.

– Även om du gillar ljusa rum kan det vara bra att välja lite mörkare och dovare färger till inredningen i sovrummet så du lätt finner ro på kvällen, även ljusa sommarkvällar. Har du ett rum med morgonsol kan det vara en bra idé att inreda med mörkläggande gardiner. Undvik att inreda med för mycket röda och pigga färger i sovrummet då det kan göra att du har svårare att slappna av på kvällen. Känn efter vilka färger i inredningen som får dig att må bra och trivas.För mycket kalla färger som blått i sovrummet kan ha en negativ inverkan på kärlekslivet.

– Belysning är viktig för myskänslan. På kvällen vill du gärna ha lite dovare belysning så du kommer i rätt stämning. Gillar du att läsa kanske du ska satsa på en bra läslampa? Välj bort lampor med vitt, kallt sken och inred istället med mörkare lampskärmar i sovrummet, gärna i sammet som skapar lyxkänsla.

– Ta gärna in lite lyxiga detaljer i sovrumsinredningen för att få en mysig stämning i rummet som speglar, silverljusstakar och liknande inredningsdetaljer.

– En stor matta ger en mysig känsla i sovrummet men tänk på att vara försiktig med för mycket textilier i sovrumsinredningen om du är allergisk.

Lycka till med inredningen av sovrummet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *