Inspiration: Svart Inredning

Inspireras av Svart Inredning

svart inspiration

Jag älskar svarta detaljer i inredningen (se mitt vardagsrum ). Det har länge varit inne med svart vita detaljer i både inredning och mode. Vi associerar den svarta färgen med natt och mörker. Färgen är i inredningsväg vanligast i ungkarlslägenheter. När vi använder svart i inredningen är det viktigt att beakta nyansen och materialet av inredningen- om det är vägg, textilier osv. Se bilden ovan och notera vilka nyanser och material inredaren valt, vilken kontrast de ljusa detaljerna blir.

Svart kan vara mycket effektfullt för att framhäva andra färger och detaljer. Tänk dig en svart vägg, vi sätter dit en gräddvit soffa framför, gulddetaljer i form av ljusstakar, kanske lite orange detaljer..

Påverkan av Svart hemma

Svart är en dominant färg som i västvärlden förknippas med olycka, död, sjukdom, hat och sorg. Men svart anses också klassisk och trendig. Den förknippas med djup, mystik, negativitet, djup sorg, hat, självständighet, magi, men den förknippas även med styrka, stabilitet och till och med beskydd. Små mängder av den svarta färgen stimulerar introspektionen (”själviakttagelse”), men kan i stora mängder framkalla depression. Den svarta färgen bör därför användas mycket sparsamt.

Svarta färgen i historien

På medeltiden var det vanligt att använda sig av svarta linjer för att markera en bredvidliggande färg. På 1800 talet använde man sig en del av svart i inredningen, gärna tillsammans med gult och gräddfärgat.

svart inspirationsvartsvart inspiration

Länkar Svart inredning

Inspireras av svarta badrum, Svart i köket, Färger i inredningen

Ha det så bra och testa gärna att lägga till lite svarta detaljer i inredningen!/Karro

3 tankar kring ”Inspiration: Svart Inredning

  1. Pingback: Inspiration Inredning | Inspiration Inredning Färger

  2. Pingback: Inreda med bokhyllor | Inreda

  3. Pingback: Inred med fuskpäls | Inreda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *