Inreda sovrummet!

Inred sovrummet med färg!

Här kommer lite inspirationsbilder till sovrummet i olika färger och stilar. Den här gången har jag fastnat för sovrum i lite olika stilar och färger som är fina på sitt sätt.

sovrum inspiration

Snygg säng, sängbord som matchar golvet och härligt överkast som matchas av kuddar och pallar.

 

 

sovrum

Från: sheknows com

Underbart påslakanset som ger vårkänslor!

 

inspiration

Härliga färger, skulle bilden kunna vara från Tricia Guild kanske? Härligt ialla fall!

 

inredning

Från: interiordesignonadime.com

 

Mysigt men kanske lite för murrigt. Snyggt färgmatchat i vilket fall, jag får känslan av att det skulle kunna vara ett sovrum i Mexico eller spanien.

Inredningstips sovrum

– Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum: smutstätt, ofärdiga projekt, klädhögar i oordning. När du har har rensat och städat blir det lättare att se vilka möjligheter du har i rummet. Bestäm färg och stil. Se till att sängen är bekväm, kanske är det dags att köpa ny bäddmadrass, kan ge ett lyft för en gammal säng!

– Ge sängen en lyxigare känsla genom att höja benen och täck sängen med en sängkappa som matchar överkastet. Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i sovrummet. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Satin lakan är otroligt skönt, de har bra på hemtex , material blandat med bomull. Bädda med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan i sovrummet.

– Blanda gärna textilier i bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, blir snyggt och praktiskt i sovrummet.  Inred med textilier för en lyxigare känsla i sovrummet: matta, gardiner som når ner till golvet eller ännu längre. Häng flera gardiner i olika färger bredvid varandra. Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd i sovrummet.

– Satsa på bra belysning med många ljuskällor: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla i sovrummet. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem.

– Har du ordentlig plats för dina kläder? kanske tom plats för en walk in closet? Se till att du har bra förvaring för de kläder du använder och packa ner de de inte använt på ett år!

– Satsa gärna på färger i sovrummet som skapar en lugn känsla. Undvik för mycket rött då det kan göra dig stressad, svart som kan göra dig deprimerad och alltför mycket vitt som kan bli för tråkigt och ljust. Satsa hellre på lite dovare färger i sovrummet.

Här hittar du snygga tapeter, och fler mysiga sovrumsinredningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *