Inreda Rosa brunt

 

Inreda Rosa Brunt

Nu på hösten när det blir lite kallare ute vill vi mysa inne och skapa en varm känsla hemma så varför inte inreda i rosa och brunt?

rosa

Mixa rosa med andra färger

Rosa färgen blir snygg att inreda med tillsammans med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Färgen passar extra bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren inom inredning, men som sakta är på väg tillbaka in i inredningen. Aprikos kan vara en jättefin färg att inreda med, om den inte drar för mycket åt det rosa eller gula hållet. Aprikos passar mycket bra tillsammans med guld, om båda färgerna inte är för starka utan lite dovare.

Rosa färgens påverkan

Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda rosa färgen är bra att inreda med i rum som man vill ha lugn i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas däremot inte till personer med temperament.

Bruna färger, jordtoner, är den mest naturliga av alla färger. Att använda färgen i inredningen ger en varm och lugn känsla.

Färgerna är  till att inreda  kök (fast de bör kombineras med gladare färger) och vardagsrum.

Att mixa brunt med andra färger i inredningen

Kalla bruna färger kan vi gärna mixa med grönt, lime eller svart i inredningen. De kalla bruna färgerna påminner ofta om militärens färger. När man använder sig av den här typen av färger är det viktigt att matcha dem med färger i inredningen som framhäver dem på ett snyggt sätt, gärna med gräddvita toner och gladare nyanser av rött. En dov brun färg, som bilden ovan, blir väldigt snygg tillsammans med rosa.

Påverkas av Brunt

Brunt är en jordig färg som skapar värme och trygghet, men det sägs att för mycket brunt kan verka nedtyngande. Den bruna färgen kan vara nyttig för människor vars koncentrationsförmåga är låg, men för mycket av det bruna kan för restriktiv och begränsande.

Läs mer om hur du kan inreda mysigt hemma:

Inredningsbloggar, Inredningstips, Inreda naturligt, Bokrecension Sällskapet

Hoppas du fick lite bra tips till hur du kan inreda med rosa och brunt!

1 tanke kring ”Inreda Rosa brunt

  1. Pingback: 25% På alla påslakanset | Inredningsbloggar.org

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *