Inreda naturligt Vardagsrum

Inreda Vardagsrum

Här kommer lite inspiration till ett vardagsrum i naturliga jordiga färger som ger oss koppling till naturen. Det kommer mer och mer av detta i inredningen eftersom vi vill kunna koppla av hemma efter en stressig dag. Då lockar det mer med lugna färger än ett rum i rött som ger oss energi och aktiva.

vardagsrum mysigt

Bilder från Helena Forsberg.

Bruna färger, jordtoner, är den mest naturliga av alla färger. Att använda färgen i inredningen ger en varm och lugn känsla. Som inredningsfärg har brunt länge varit en av de mindre populära färgerna. Brunt betraktas ofta som lite tråkigt och dystert men med rätt färgkombination kan brunt bli väldigt snyggt.

Alla bruna färger befinner sig i princip emellan gult och rött i färgspektrumet fast de har en mörkare valör och oftast mindre mättnad. Förr i tiden kallade man i dagligt tal violetta och röda färger för bruna. Det lever kvar i namn som till exempel brunkulla och brunört.

Färgerna är bra att använda i kök (fast de bör kombineras med gladare färger) och vardagsrum.

Inreda med brunt

En varm brun terakotta färg är liksom alla rödbruna färger fint tillsammans med svart. Varma bruna färger går även bra med kallt ljus.

Kalla bruna färger kan vi gärna mixa med grönt, lime eller svart. De kalla bruna färgerna påminner ofta om militärens färger. När man använder sig av den här typen av färger är det viktigt att matcha dem med färger som framhäver dem på ett snyggt sätt, gärna med gräddvita toner och gladare nyanser av rött.

Påverkas av Brunt

Brunt är en jordig färg som skapar värme och trygghet, men det sägs att för mycket brunt kan verka nedtyngande. Den bruna färgen kan vara nyttig för människor vars koncentrationsförmåga är låg, men för mycket av det bruna kan för restriktiv och begränsande. Beige leder till en känsla av avslappning, men kan leda till en känsla av att allt är tråkigt.

inredning

Inreda naturligt:

Inspiration inredning vardagsrum.

Inspiration Brun inredning. Sovrum new england, Bojkotta kaninpäls i inredningen!

Hoppas du fick inspiration till att inreda naturligt hemma!

2 tankar kring ”Inreda naturligt Vardagsrum

  1. Pingback: Inreda Rosa brunt | Inspiration Inredning Färger

  2. Pingback: Inredning Inspiration Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *