Inred med gul färg

Inspiration: Gul färg

gula färger

Såhär till påsk får ni läsa lite om gul färg i inredningen. Gult är en skön färg men kan vara svår att inreda med. Personligen föredrar jag att inreda med lugnare gula färger med jordiga inslag som drar åt beige eller brunt.

Gult är en glad färg och kan skapa värme och känsla av solljus i kalla rum. Gult är solens färg. Färgen sägs kunna påverka känslorna alltför mycket för vissa människor för att användas i inredningen. Gult kan användas för att framhäva eller förminska olika föremål.

Påverkan av gul färg

Den gula färgen får små rum att verka större och har en stimulerande och styrkegivande effekt. Färgen ökar koncentrationen, främjar inlärningsförmågan och påverkar minnet på ett positivt sätt. Gult stimulerar inte bara hjärnans aktiviteter, utan förbättrar även kommunikationsförmågan. Färgen kan förbättra minne och förståelse, höja den intellektuella kapaciteten och stärka nerver och hjärna, men den kan också betyda svek.

Mixa gult med andra färger

Gult är en mångsidig färg och kallt gult passar bra med vitt, purpur, blått, violett och karmosinrött. Varning dock för att för mycket kalla gula färger(citrongult, påskliljegult) kan kyla ner stämningen i rummet.

En varm, stark gul färg hemma kan kontrastera snyggt tillsammans med valnöt, choklad eller svart. Varmt gul färg med ton av brunt passar bäst ihop med andra jordiga toner i inredningen.

Inspirationsbilder gul färg nedan:

Här har jag valt ut inredning i gult som fungerar och som inte blir för skarp, vilket är risken när man använder gult i inredningen. Arbetshörnan i gult och vitt känns väldigt fräsch och inbjudande. Eftersom gult ökar koncentrationen är den dessutom mycket passande här. Köket i svart och vitt med gula accenter är otroligt snyggt, känns modernt och originellt. Svart, vitt och gult blir som ni ser passande att använda tillsammans.

Länkar till mer inredning i gula färger:

Inspiration till påsk, Inspiration orange färg

2 tankar kring ”Inred med gul färg

  1. Maradona

    Nej , gult e4r verkligen inte fult !! Fast bara i lagom dos Den ff6rsta bideln e4r verkligen ve5r-inspirerande ! Te4nk vad man le4ngtar just nu som tur e4r har det varit stre5lande sol he4r pe5 Gotland hela dagen ! De5 ke4nns allt lite le4ttare.

    Svara
  2. Pingback: Färger vår sommar 2012 | Inspiration & Inredning Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *