Walk in closet: Rosa färger

Romantisk walk in closet!

walk in closet

Kolla in den här härliga walk in closet-en! Modern, lyxig och romantisk stil. Jag föredrar egentligen en lite mer klassisk stil för den här känns kanske lite för enkel om man ser på hyllor osv. Men snygg bild och jag gillar fåtöljerna.. Den här rosa färgern gillar jag. Eftersom rosa är en så varm färg tycker jag den passar bra ihop med lite svalare inredning: gärna detaljer i silver, men undvik gulddetaljer till rosa: det blir pråligt. Nedan flera rosa walk in closets!

Fler rosa walk in closets

walk in closet

Här en walk in closet i rosa-lila. Jag tycker färgerna inte passar så jättebra ihop här och bänken blir lite fel. Inte nåt för mig denna.

walk in closet

Christina Aguliera

Christina Agulieras walk in closet: lite för mkt bling bling och lite smaklöst känns detta rum: det blir för mycket av allt helt enkelt. Annars blir det en dramatisk och härlig effekt av gardinerna.. Färgerna känns däremot lite omoderna och tråkiga. Jag hade hellre velat ha lite kallare rosa färger.

walk in closet

Mycket svart och rosa- alltid en härlig kombination! Vem kändisen är vet jag dock inte..

walk in closet

Gullig liten mini walk in closet ovan. Bra lösning för den lilla garderoben! Bild från Affordable closet systems.

Rosa inredning hemma

Ska du måla rosa eller annan varm färg kan jag råda till att provmåla en bit först. Varma färger kan ibland bli lite för ”lysande” och det blir en ”påträngande” känsla när man vistas i rummet. Jag målade en gång ett rum i en svagt svagt aprikosrosa nyans som inte alls blev bra. Det märkte jag inte först, det är inte alltid så lätt att se slutresultatet innan det är klart… När det gäller lila, aprikost och rosa blir det lättare att inreda med dovare, nästan gråaktiga nyanser och du kan hellre lägga till starkare toner på detaljer.

Mixa rosa med andra färger

Rosa färgen blir snygg när den blandas med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Färgen passar extra bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren, men som sakta är på väg tillbaka in i inredningen. Aprikos kan vara en jättefin färg, om den inte drar för mycket åt det rosa eller gula hållet. Aprikos passar mycket bra tillsammans med guld.

Rosa färgens påverkan

Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda rosa färgen är bra för rum som man vill ha lugn i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas däremot inte till personer med temperament. Rosa kan användas i mängder i sovrummet för att skapa en romantisk känsla, men tänk på att blanda färgen med en annan färg.

Fler walk in closets:

Underbar walk in closet / loft, Svart walk in closet

 

2 tankar kring ”Walk in closet: Rosa färger

  1. Pingback: Walk in closet | Inredningsbloggar.org

  2. Pingback: Walk in closet | Inspiration Inredning Färger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *