Inspiration dukning!

Påsk dukning inspiration

inspiration duka

Från Mateus

Det är alltid roligt att komma hem till någon som tänkt ett steg extra med sin dukning hemma..

Börja med att duka med en vit bas och lägg till en till tre färger: till påsken vill vi gärna ha lite gult men kanske blir det lite roligt att använda mer av exempelvis lila och grönt! Se fler härliga inspirationsbilder nedan:

Förutom dina grundfärger på dukningen kanske du vill lägga till några mindre detaljer som bryter av och skapar en mer personlig känsla.


Använd riktig fina uppläggningsfat, helst i vitt, då framträder maten bäst. Glöm inte att garnera maten med färska kryddor, ätbara blommor osv. Få inspiration från naturen i din påskdukning, det är speciellt passande just nu när vi får inspiration av naturligt och ekologiskt. Sätt till exempel fram färska kryddor i kruka på bordet. En skål med färgglada ägg passar bra till påskbordet.


Avsluta dukningen med påskprylar: ett enormt påskris i en av dina färger, eller en kontrastfärg, det är det här som är det roliga så lek lite med färgerna! Glöm inte ljusen, viktigt på alla dukningar. Gröna eller gula till påsk?

Genom att blanda olika typer av porslin kan man ändå behålla den röda tråden, till exempel stora fat i en accentfärg underst och enfärgat matporslin ovanpå. Bygg med olika fat i olika höjder, så att dukningen får en speciell dynamik.

Mer inspiration till dukningen i påsk:

Tänk på att du inte måste matcha allt på bordet. Om du inte har en komplett servis så kan du sätta varannat fat, det skapar liv på bordet.

Kanske vill du använda ett tema till bordet? Något originellt som tema från en film eller ett årtal kan ge inspiration..

Blommor behöver inte alltid vara placerade i bukett i en vas för att vara dekorativa. Strö blommor över bordet eller placera ut blommorna en och en i mindre vaser.

Inspiration till våren.

Natur och indisk stil, Inspiration rosa färg

Glad påsk till alla! hoppas att ni fick inspiration till dukningen!

2 tankar kring ”Inspiration dukning!

  1. Pingback: Inspiration Keramik | Inspiration & Inredning Hemma

  2. Pingback: Lampa | Inspiration & Inredning Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *