Inspiration Borås tapeter

Borås tapeter

Jag kollar runt efter nya tapeter till sovrummet. Men vilka färger ska man ha? Vilka av vårens färger passar ihop med de olika tapeterna? Borås tapeter har så många snygga olika tapeter, här kommer några av mina favoriter!

inspiration borås tapeter

Färger på vårens tapeter:

Vårens tapeter ska gärna lyfta fram och matcha vårens andra färger som går i turkost, grönt, rosa, orange och ljusa pasteller. Vi verkar gå mer mot en användning av komplementsfärger men vi gillar även att krocka totalt genom att till exempel mathca orange med knallrosa. Personligen så tycker jag även om att inreda i zoner i ett rum: starka färger som matchar i en hörna, medan en svagare nyans av en kontrastfärg i en annan hörna till exempel.

Att inreda ett hem handlar om att få rätt samspel mellan möbler, ljus, färger och stil. Det är inte det lättaste att få till färger som känns samspelta utan att det blir stelt. Det är alltid lättast att inreda utifrån diskreta väggar och en enhetlig färg på golvet. Om du har mörkt golv i ett rum, ljust i ett annat och dessutom en färgglad färg på väggen i blickfånget så kan intrycket bli lite oroligt.

Här får du lite inspiration och tips på vilka färger som passar bra till rosa, orange och turkost:

Rosa färgen blir snygg när den blandas med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Rosa färg passar speciellt bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren, men som sakta är på väg tillbaka in i inredningen.

Orange passar inte så bra till exempel i sovrummet. I ett stilrent kök däremot med kalla färger och rostfria inslag kan detaljer i orange färger bli en snygg kontrast. Lägger man till lite beige och brunt blir övergången till det orangea mindre stark.Mest användbart är färgen när den brutits ner till blekare toner. En brunorange färg passar mycket bra tillsammans gräddvita nyanser.

Svala blå färger passar bra med färger som ligger nära dem i färgcirkeln, exempel limegrönt, turkost och smaragdgrönt. De passar även till kontrastfärger som lila. Svalt bleka färger passar också bra tillsammans med ljuva pasteller.

Länkar inspiration tapeter och inredning:

Här får du mer insiration till att inreda med färger, Blommor och färger i inredningen

Visst får man inspiration av de snygga tapeterna från Borås!

2 tankar kring ”Inspiration Borås tapeter

  1. Pingback: Inredning mitt vardagsrum! | Inspiration & Inredning Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *