Pasteller i vår

Inreda med pasteller i vår

Här kommer inspiration till att inreda med vårens pasteller hemma: Vacker inredning i grönt, rosa, lila och blått!

Att inreda med pasteller passar exeptionellt bra i en inredning med mycket beige och strama linjer. Har du inrett i en söt lantlig stil och lägger till pasteller finns det risk för att det blir lite för gulligt i inredningen.

inreda pastell

Inspirationen från vårens färger och pasteller kommer från vårens blommor och ta gärna detta till hjälp när du inreder hemma: se hur blommor växer i naturen och vilka färger som växer med, som grenar, gräs,  hur olika solljus förändrar färgerna…

 

Påverkan av vårens pasteller:

Vilka av vårens inredningsfärger ska du välja då? Välj den du föredrar men här kan du se hur du påverkas av färgerna:

Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda rosa färgen är bra för rum som man vill ha lugn i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör.

Grönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och liv. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.

Den gula färgen får små rum att verka större och har en stimulerande och styrkegivande effekt. Färgen ökar koncentrationen, främjar inlärningsförmågan och påverkar minnet på ett positivt sätt. Gult stimulerar inte bara hjärnans aktiviteter, utan förbättrar även kommunikationsförmågan.

Inspiration inredningsbutiker

Var hittar du då vårens snyggaste inredning? På inredningsbutiken Inreda.org har vårens inredning börjat komma in och rymmer mycket vackra färger på kuddar, påslakanset, överkast och annan inredning allt till bra priser och speciellt utvalda för att passa den mest kräsna inredaren.

Se mer inspiration från att inreda vardagsrum

Hoppas du fick inspiration till att inreda med pasteller hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *