Mysig inredning

Mysig inredning

inredning mys

Spana in den mysiga inredningen i klassiskt, orientaliskt och med inslag från naturen i denna fina lägenheten på Hagagtan i Stockholm! Detta är lite min stil, med vackra saker i en mixad inredningsstil och ljusa basfärger. Jag har också ljusa väggar och golv hemma. Det blir ju lite svårare att få en mysig känsla i inredningen med så ljusa färger men med trädetaljer, belysning och mörkare gardiner så funkar det!

Så fixar du mysig inredning hemma!

1. Börja alltid med att fundera över rummets funktion osv, för att ta hänsyn till sittplatser, belysning osv.  Fundera över rummets förutsättningar vad gäller färger, ljusinsläpp osv. Därefter börjar det roliga i inredningen: ordna mys och leka med färger!
2. Vad är ett mysigt rum för dig? Gillar du mörka färger i rummet bör du kanske satsa lite extra på belysning tex. Inredning till ett litet rum i norrläge med dåligt ljusinsläpp kanske du bör inreda i lite ljusare färger än ett stort ljust rum.
3. Tänk igenom vilken belysning som behövs och underskatta inte dimbar mysbelysning!I ett rum där du vistas mycket bör du ha allmänbelysning, stämningsbelysning och läsbelysning. Placera ut lamporna i olika höjder och använd dimmers.Färgade skärmar ger ett mysigt ljus!
4. Möblera.  Placera ut den största möbeln först. Fundera över hur du rör dig i rummet och vad du ser från olika sittplatser. Placera inte möbler i ett utrymme där de står i vägen eller sticker ut. Har du ett stort rum så får du tänka till lite extra och fundera över vad du mer kan använda rummet till så det inte blir en alltför tom hörna någonstans. Ett tomt utrymme kan du fylla ut genom att placera en vacker divan, en stor växt eller kanske ett sideboard med några utvalda vackra föremål på. Gå på magkänslan när du möblerar och gör om ifall det blir fel!
5. Färgsättningen är viktig. Vilka färger gillar du? Färger påverkar människan både kroppsligen och själsligen. Färger med rött i sig är uppiggande medan vi ofta uppftattar blå färger kallare och dessa färger framkallar lugn.  Läs gärna  på hur färger påverkar oss för att välja en färgsättning som får dig att trivas så bra som möjligt hemma.

6. Använd mysiga material och mycket textilier i inredningen för att skapa en mysig känsla i rummet. Undvik vitt och satsa istället på creme och beige färger.

Mer inredningstips hittar du på Karros drömhem:Mysig  Inredning i guld, creme och svart

2 tankar kring ”Mysig inredning

  1. Pingback: Dansk inredning | Inspiration hemma

  2. Pingback: Inredning | Inredningsblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *