Lila inspiration

Lila inspiration hemma

Jag älskar lila och här kommer lite inspiration till lila inredning hemma. Kolla in det här snygga sovrummet i japansk/klassisk och stram stil som ändå inte ser tråkig ut tack vare de dova lila färgerna. Nyss var jag inne på att inreda i lantlig stil i mitt sovrum men nu föll jag för det här..ja, hm. Hittade dessa bilder på A touch of luxe

Lila inredning hemma:

Lila är en längtansfull och andlig färg som sägs ge bättre sömn. Färgen förknippas med andlighet, auktoritet och välstånd. Den leder till introspektion och meditativa tillstånd, vilket gör att färgen passar utmärkt till platser för avspänning och lugn. Ljusa nyanser är fridfulla, men mörka kan trötta ut ögonen om de används på stora ytor. Det sägs även att den här färgen mildrar smärtan vid skador och smärta.

Mixa lila inredning

Varmt lila: Purpurlila kommer från rött och blått och beroende hur färgen blandas kan den varieras mycket. Lila passar bra med gult, blått och blekt orange, för att nämna några. Det kan ibland gå fel när man inreder med lila eftersom färgen inte är helt enkel att blanda med andra färger. Ett tips kan vara att föreställa sig hur färgerna ser ut i naturen: om du till exempel vill ha syrenlila hemma  kan du helt enkelt plocka en liten syrenkvist och sätta ihop med andra blommor och se vilka nyanser som passar med vilka.

Varmt lila tillsammans med färger med röda inslag ger en varm och ombonad känsla. Varmt lila har inslag av rosa i sig, förutom rött och blått.

Kalla lila färger: Syrenlila är en lugn färg och kan passa bra i arbetsrum. Syrenlila och malva mixar du snyggt med grått, djupblått, klargult och vissa gröna nyanser.

Lila inredning: Lantligt, klassiskt, asiatiskt

Lila är en färg som är lätt att inreda med. Få nyanser blir fel och det är svårt att misslyckas med den vackra färgen. Det man ska akta sig för är att inreda med alltför lila färger i alltför glansiga material, men det gäller de flesta färger eftersom resultatet lätt ser smaklöst ut. Lila kan du använda i lantlig, klassisk eller asiatisk stil men används mest i den sistnämnda. I lantlig stil används färger sparsamt och då helst i ljusa nyanser. I klassik stil anänds lila gärna i dova, diskreta färger. Alla de här ”reglerna” håller dock på att försvinna och enligt mig får man gärna blanda vilt i sin inredning tills man blir nöjd!

Lila inspiration

Lila bröllop, Lila inredning inspiration spa, Inredningsbloggar, Inreda tips

2 tankar kring ”Lila inspiration

  1. Pingback: Lila inspiration Sovrum | Inredningsbloggar.org

  2. Pingback: Inspiration Sovrum | Inspiration Inredning Färger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *