Inspiration färger

Inspiration färger i inredningen!

Oj vad sommaren går fort! Man får passa på och vara ute i solen när man har möjlighet för snart är hösten här och med den alla höstens nyheter inom inredningen! Jag tycker hösten är en extra spännande period inom inredning för det känns som att man kan ta ut svängarna lite extra och man satsar på mysiga färger, material och inredning. Nu till hösten kommer mycket rena linjer, lite afrikanska influenser, fina mönster och originella detaljer i inredningen. Så vilka färger passar till detta då? Som jag skrev i inredningsbloggen i december förra året så kommer det mycket grått i bas- inredningen, i olika dova nyanser som kan framhäva andra färger på ett snyggt sätt. Vilka färger passar till en grå bas då?

inredning

 

Rosa

Rosa färger i inredningen passar perfekt till grått, speciellt gammelrosa och mindre detaljer i starkare rosa nyanser. Ju starkare färger du väljer desto mer måste du tänka på vilket material du väljer på textilierna. En väldigt blank rosa kudde kan tex se lite billig ut i en starkt rosa nyans.

Blått

Blått har fått lite comeback detta år, och speciellt vackra blå färger i dova nyanser som gärna blandas upp med blå färger med extra mycket rosa i sig, för en varmare känsla åt färgen, som kan uppfattas lite för kall annars. Att kombinera blått med röda färger i inredningen kan också liva upp den blå färgen vilket är vanligt i en marin new england stil.

Aprikost

Aprikost har också smugit sig in under 2013 och färgen blir mycket fin med en grå bas. Var försiktig bara så den aprikosa nyansen inte är för blek till det gråa, och blanda gärna in flera aprikosa nyanser. Aprikost blir även jättefint till trämöbler och detaljer i trä. Ja, aprikost kan för den delen även matchas väldigt snygg till metaller- både silver och koppar.

3 tankar kring ”Inspiration färger

  1. Pingback: Inredninginspiration | Inredningsblogg

  2. Pingback: Inreda | Inredningsbloggar

  3. Pingback: Dansk inredning | Inredningsbloggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *