Inreda Sovrum

Inreda Sovrum: Rosa, lila, orange

inreda sovrum

Kolla in det här underbara sovrummet i lila, fuchsia, vitt och beige. Rustikt och färgglatt. Jag tror att den här stilen kommer in lite mer till hösten, blandat med lite lyxiga inslag och bling bling. Bild från sovrumsportalen.

sovrum orange

Källa: Leva och bo

Sovrum i orange och rosa, två färger som vi börjat blanda mycket de senaste åren efter när man kom på att de inte alls skär sig med varandra utan blir härligt livfullt. I det här fallet tycker jag iof att man gått lite överstyr: Jag skulle vilja byta ut antingen överkast eller ngt annat och ersätta med mörkgrått, mörkt mörkt rosa eller liknande.

inreda sovrum

Den här bilden från Tricia Guild är härlig med mönstren, färgerna och detaljerna. Guild gillar den antika stilen vilket inte riktigt går hem i Sverige just nu. Jag skulle vilja matcha hennes mönster och färger med lite mer rustik inredning istället.

Inreda med rosa

Rosa färgen blir snygg när den blandas med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Färgen passar extra bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren, men som sakta är på väg tillbaka in i inredningen. Aprikos kan vara en jättefin färg, om den inte drar för mycket åt det rosa eller gula hållet. Aprikos passar mycket bra tillsammans med guld.

Inreda Orange

Orange passar bättre i vissa rum. Färgen passar kanske inte så bra till exempel i sovrummet. I ett stilrent kök däremot med kalla färger och rostfria inslag kan detaljer i orange i olika nyanser bli en snygg kontrast. Lägger man till lite beige och brunt blir övergången till det orangea mindre stark.Mest användbart är färgen när den brutits ner till blekare toner. En brunorange färg passar mycket bra tillsammans gräddvita nyanser.

Inreda lila

Varmt lila:  Lila passar bra med gult, blått och blekt orange, för att nämna några. Det kan ibland gå fel när man inreder med lila eftersom färgen inte är helt enkel att blanda med andra färger. Ett tips kan vara att föreställa sig hur färgerna ser ut i naturen: om du till exempel vill ha syrenlila hemma  kan du helt enkelt plocka en liten syrenkvist och sätta ihop med andra blommor och se vilka nyanser som passar med vilka.

Varmt lila tillsammans med färger med röda inslag ger en varm och ombonad känsla. Varmt lila har inslag av rosa i sig, förutom rött och blått.

Kalla lila färger: Syrenlila är en lugn färg och kan passa bra i arbetsrum. Syrenlila och malva mixar du snyggt med grått, djupblått, klargult och vissa gröna nyanser.

Fler Sovrum

Härliga rosa sovrum, Fias Svarta/röda Sovrum, Säng till sovrummet

Hoppas du fick lite inspiration till att inreda ditt sovrum i färger!

2 tankar kring ”Inreda Sovrum

  1. Pingback: Inreda Orientaliskt | Inspiration & Inredning Hemma

  2. Pingback: Lila inspiration | Inspiration Inredning Färger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *