Härlig altan

Inspiration altan

uteplats

Inspiration altan: Nu har det äntligen kommit lite sommar och man vill gärna sitta länge ute ljumma sommarkvällar. Kanske har man turen att ha en egen altan med en hängmatta, ultimata lyxen enligt mig! Här får du lite inspiration om du vill göra om din uteplats!

altan

Härlig altan i vilsamt blått! Inte speciellt modernt men då inredningen är enkel och färgerna enhetliga och snygga så blir det bra och tidlöst..

altan

Romantisk och vacker altan med inredning i svart stål: Blir väldigt vackert mot bleka pasteller!

Tips till din altan:

Innan du sätter igång med att inreda din veranda ska du ställa dig några frågor:  Vad vill du ha din veranda till? Vill du sitta ute på kvällar med vänner, sitta och läsa, ta siestas, jobba, eller annat? Se då till att du skapar så många sittplatser, skapar  belysning och utrymme som passar dina behov. Vill du ha en mysig, färgglad, modern eller cool veranda? Hur utnyttjar du bäst de möjligheter du har? Här hittar du inspiration till olika inredningsstilar till altanen.

Färger på altan

Vilka färger vill Du ha på din altan? Vill du har glada färger som jag eller vill du inreda i lite lugnare färger? Klicka på länken så får du tips till vilka färger som passar Dig!

Växter på altan

Växter kan skapa känsla av att väva ihop utsidan med insidan av hemmet. Låt växterna få ta plats och välj gärna både större och mindre storlekar. De större kan fungera som avdelare av verandan medan de mindre kan sättas i grupper i olika färgkombinationer. Här hittar du tips till en solig eller skuggig altan. Kanske inreda som en känsla av en lounge hemma.

Mys på altan

Välja gärna diskreta möbler som passar bra in med väggar och golv. Det roliga blir sen att inreda med färger på dynor, kuddar, ev gardiner och andra inredningsdetaljer.
Dessa är enklare att byta ut när smaken eller säsongen ändras.

Värme på altan

Kalla juni nätter kan det vara skönt med lite extra värme, en öppen spis eller infravärme? Om du inte kan sitta in en riktig öppen spis så finns det fejk spisar som ger värme. Annars funkar det med en massa ljus och lyktor på verandan!

Förvaring på altan

Förvaring är ofta en bristvara hemma, satsa gärna på bänkar med förvaring inuti, det finns alltid grejer du kan stoppa i där:) Du kan också satsa på sittpuffar som har dold förvaring under. Osynlig förvaring gör rummet luftigare och du slipper risken för att det blir stökigt lika snabbt.

Mer inspiration altan

Min altan hemma, färger trädgård, snyggaste altanen och vårens trender

Hoppas du fick lite tips och inspiration till din altan!

2 tankar kring ”Härlig altan

  1. Pingback: Resa till Visby | Inspiration & Inredning Hemma

  2. Pingback: Inspiration lantligt | Inspiration & Inredning Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *