Tips sovrumsinredning

Tips inreda sovrummet romantisk stil

inreda sovrum

Här kommer lite inspiration till att inreda sovrummet i en romantisk inredningsstil. Till den romantiska inredningsstilen passar det att ha en bas i en lantlig inredning: antingen vit lantligt inredning eller den franska stilen brocante chic. Eller kanske vill du ha lite mer av den shabby chica varianten? Nedan får du massor med sovrumsinspiration och tips!

Lantlig inredning

Lantlig inredning/country style har varit stort under ett antal år. Den populära inredningsstilen har mattats ner en aning men är fortfarande populär. Country style är en romantisk, mysig, vacker och trygg stil.

Vit lantlig inredning är en del av den lantliga inredningsstilen och består av allt ifrån små, vita möbler,  allting i vitt, därav namnet vit lantlig inredning.

Shabby chic

Shabby chic hör ihop med lantlig inredning men har en lite mer sliten framtoning med avskavd yta på trämöblerna. Till denna inredningsstil passar det bra att blanda in industriell inredning.

Brocante chic

Till lantlig inredning passar också stilen brocante chic (brocante betyder loppmarknad) som blandar rustik inredning med sött:  Möbler i metall och trä med väderbiten yta blandas med ljusa pasteller och snittblommor.

Annan romantisk inredningsstil

Självklart kan du inreda romantiskt med vilken inredningsstil du vill: du kan även göra en orientalisk eller klassisk inredningsstil romantisk. Jag valde ut de tre ovan för att de känns mest passande såhär på sommaren men läs gärna vidare även om du inte hittade din inredningsstil ovan.

Inreda sovrum romantiskt

Så gör du: Väl först den inredningsstil som du vill ha ovan, eller vilken inredningsstil du nu föredrar. Börja med den viktigaste möbeln i sovrummet: sängen. Sängen bör vara i blickfånget när du kommer in och se inbjudande ut. Täck sängen med en sängkappa som passar mot överkastet. Satsa på lätta, luftiga och gärna vita sänglakan, gärna med spets, blommor eller siden. Inred med mjuka material och många kuddar.

Satsa på varma färger som svagt rosa, lila eller dovt röda nyanser i olika detaljer men behåll basfärgerna i rummet i olika vita och beige nyanser.

Satsa på mysig belysning:  Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla.  Levande ljus gör stor skillnad för en mysig stämning på vintern men även på sommaren.

På inredningsbloggen hittar du även inspiration till ett sovrum i aprikost!

 

 

På Inreda.org hittar du inredningen till en lantligt romantisk inredningsstil

1 tanke kring ”Tips sovrumsinredning

  1. Pingback: Inreda sovrum hotellstil | Inredning Hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *