Lantligt hem

Lantligt julhem

Det här supermysiga lantliga hemmet med julpynt hittade jag på Pinterest. Inredning i lantlig stil blir så fin med julpynt som granris och liknande- som en vacker oas i skogen med mysiga plädar och mattor..varsågoda att spana in och inspieras..

lantligt hem

Det är mycket vitt i det här hemmet, nästan lite för mkt vitt men blir såå vackra bilder. Vitlaserat trägolv är min favorit, har jag faktiskt själv hemma hos mig. Coolt soffbord med en metallic känsla, bryter av snyggt mot den i övrigt klassiska/lantliga stilen.

Köket är bara så snyggt och känns lite dansk inspirerat med den inredningen: trägolv, moderna/antika inslag och svarta detaljer som bryter av mot allt det vita.

Få en dansk/lantlig mixad stil hemma

Lantlig inredning

Det finns många olika stilar inom lantlig inredning:

Lantlig inredning/country style har varit stort under ett antal år. Den populära inredningsstilen har svalnat lite men är fortfarande populär hemma hos många och jag tycker personligen att den går jättebra att mixa med dansk stil, modern stil eller klassisk stil.  Vit lantlig inredning består av allt ifrån små, vita möbler, ibland med målade mönster, allting i vitt, därav namnet vit lantlig inredning.

Shabby chic:  Möblerna har lite sliten yta och en lite bohemisk känsla. Bleka färger på textilier men annars mycket vitt i inredningen! En romantisk och naturnära stil som passar bra in med viss industriell inredning.

Brocante chic: Till lantlig inredning passar också stilen brocante chic (brocante betyder loppmarknad) som blandar rustik inredning med sötare detaljer:  Här mixas möbler i metall och trä med väderbiten yta och blandas med ljusa färger på textilier.

Dansk inredning

Basen i dansk inredning är dämpad, stilren och med detaljer från industriell/vintage/naturlig stil. Använd mycket vit färg i basen och med svarta detaljer.

Ta bort alla onödiga prylar. Det ska vara avskalat i inredningen med väl utvalda detaljer.

Lägg till accentfärger i dämpade och jordnära färger som exempelvis grått och dovt lila.

Belysningen får gärna vara i lite industriell stil och med raka linjer.

Pröva dig fram när du inreder, läs här för mer tips till hur du inreder vardagsrummet i lantlig stil hemma.

2 tankar kring ”Lantligt hem

  1. Pingback: Hemma hos danskarna | Inredningsbloggar.org

  2. Pingback: Få ett mysigt sovrum hemma | Inspiration Inredning Färger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *