Kontor hemma

Hemmakontor i röda färger!

Till våren kommer mycket röda färger i inredningen hemma, kanske en färg för hemmakontoret? Jag håller på och funderar på hur jag skulle kunna fixa en bättre arbetshörna här hemma som inte tar så mycket plats. Idag sitter jag antingen vid köksbordet eller i soffan när jag arbetar hemma men det vore ju bra att ha ett ställe för skrivare (som jag ska köpa- funderar på Canon Pixma MB6250, verkar bra), kalender och annat som man vill ha ordning på..

Spana in det här fiffiga hemmakontoret i rött och vitt: Tar minimalt med plats då de utnyttjar platsen på höjden och väldigt snyggt!! Nedan lite tips och inspiration till hemmakontoret!

hemmakontor

Inreda mini- hemmakontor

Så gör du:

– Vad ska du ha ditt hemmakontor till? Arbetar du mycket hemifrån så är det värt att lägga ner lite extra möda på att få en ergonomiskt bra och passande arbetsplats där du trivs och känner dig kreativ.

–  Möblera så att du får bra dagsljus och komplettera med bra belysning.

– Enligt feng shui ska man sitta i kraftposition för att vara i balans vilket innebär att man ska ha överblick över rummet.

– Se till att bordsskivan är tillräckligt djup så att datorskärm och tangentbord är på bekvämt avstånd från dig. Datorskärmen bör vara en armslängds avstånd från dina ögon.

– Kontorstillbehör är inte alltid designade för att de ska snygga ut  så du kan försöka”gömma” dem i inredningen genom färgval och sätt skrivaren i ett skåp tex. Samla ihop sladdarna så blir det lättare att städa och ser mindre rörigt ut. Det finns flera smarta lösningar i form av kabelrännor, sladdvindor och klämmor.

-Inred med de färger som får dig att må bra och ger dig energi och skapar kreativitet. Här kan du läsa om hur de olika färgerna påverkar dig.

Inredning till ditt hemmakontor:

– På  Inreda.org finns flera av mina favoriter, se nedan: jag gillar speciellt det vita datorskåpet från SB Nord (finns även med trädetaljer). Där kan man gömma ful elektronik som man har hemma. På Inreda finns även flera snygga skrivbord!

– Andra favoriter är hyllan Star från Mio, bara 290 kr, se nedan.

– Jag gillar även det svarta höga  kinesiska skåpet från Bazaar.se,  NM- 007  där jag skulle kunna skapa en samling för kontorssaker, ifall jag inte köper något skrivbord men ändå vill ha lite mer ordning för sakerna…

– De mest prisvärda tidningshållare, lådor osv hittar du på IKEA, de har över hälften så billig kontorsinredning som andra butiker och stort urval. Lite snofsigare kontors- saker hittar du på Granit och Ordning och reda. Även Åhlens och Clas ohlson har bra saker!

Här får du fler tips och inspiration till ditt kontor hemma, lycka till med inredningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *