Inreda sovrum

Inreda sovrum inspiration

sovrum rött

Sovrum i vårens röda härliga färger..

 

Här får du lite inspiration till att inreda ditt sovrum:

Innan du sätter igång kan du ta ett kort av ditt sovrum som du jämför med en bild från ett rum som du gillar. Fundera ut vad du behöver lägga till i ditt rum::

Inreda sovrum: Så gör du:

– Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum! smutstätt på golvet, ofärdiga projekt, klädhögar i oordning (måste jag jobba på själv:/) När du har har rensat och städat blir det lättare att se vilka möjligheter du har i rummet. Bestäm färg och stil. Se till att sängen är skön, kanske köpa ny bäddmadrass, kan ge ett lyft för en gammal säng.

– Ge sängen en lyxigare känsla genom att höja benen och täck sängen med en sängkappa som matchar överkastet. Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i rummet.

– En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier. Satin lakan är otroligt skönt, de har bra på hemtex , material blandat med bomull. Bädda med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och med en mindre filt som ligger ”kastad” över sängens fotände. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan.

– Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer hotellkänslan. Inred med textilier för en lyxigare känsla i sovrummet: matta, gardiner som når ner till golvet eller ännu längre. Häng flera gardiner i olika färger bredvid varandra. Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd.

– Sprid ljuset: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem.

– Den ultimata lyxiga känslan uppnår du enklast med en kristallkrona i taket. Storleken skall alltid anpassas efter rummet och takhöjden: en allt för stor krona gör att rummet känns mindre. Detta gäller för alla typer av taklampor, så utgå alltid från rummets storlek.

– Har du utrymme för dina kläder? kanske tom plats för en walk in closet? Gör det bästa av de möjligheter du har.

Ha en skön kväll allihopa!:)/Karro

Inspiration underbara sovrum:

inreda sovrumsovrum

Vårens färger i inredningen, För fler tips för att inreda sovrum

Sovruminspiration.se hittar du de bästa tipsen till ditt sovrum!

Hoppas du fick lite inspiration till ditt sovrum!

5 tankar kring ”Inreda sovrum

  1. Pingback: Inspiration Sovrum | Inspiration Inredning Färger

  2. Pingback: Inspiration | Inspiration Inredning Färger

  3. Pingback: Kuddar på nätet! | Inspiration & Inredning Hemma

  4. Pingback: inreda sovrum | Inreda sovrum | Inredningsblogg | heminredning-mobler.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *