Inreda med vårfärger

Inred med vårens färger hemma

inreda-farger Solen skiner in här hemma så nu sitter jag och spanar på inredning i vårens färger! Mina favoritfärger på våren är olika mixer av rosa och grönt- blir en så väldigt snygg matchning av varmt och kallt och ger bra energi till rummet! Vill man satsa på starka rosa och gröna nyanser är risken dock stor att slutresultatet liknar en princesstårta och hur gott det än är så kanske det inte är det man eftersträvar direkt, så här får du mina tips till hur du inreder med vårens färger, med fokus på rosa och grönt!

 

 

 

 

Bästa tipsen till att inreda med färger

  • Att inreda ett hem handlar om att få rätt samspel mellan möbler, ljus, färger och stil. Det är inte helt lätt att  få till färger som känns samspelta.  Om du har mörkt golv i ett rum, ljust i ett annat och dessutom en färgglad färg på väggen i blickfånget så kan upplevelsen bli mycket splittad.
  • Börja med att utgå från dina väggar (även tak och golv) för att börja fundera på vilka färger du vill använda på inredningsdetaljer och möbler. Jobba med ditt hems befintliga färger, efter att du eventuellt renoverat de delar du inte var nöjd med.
  • För att få ett litet rum att verka större är det bra att välja en ljus färg i rummet. Om du vill göra något annorlunda kan du leka med linjer och mönster med hjälp av schabloner.
  • Tänk på att färger i angränsande rum ska passa ihop om man ser väggarna samtidigt eller går mellan rummen.
  • Om du känner dig osäker på vilka färger som passar ihop med varandra så är ett tips att utgå från en blomma där färger blandas på ett naturligt och snyggt sätt. Du kan också välja en inspirationsbild som du gillar och se hur färgerna är matchade där.

 

Inred med rosa och grönt

Att  inreda med gröna färger hemma  ger en harmonisk känsla till rummet. Färgen  symboliserar natur, växande och liv. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående. Att använda milda rosa färger i inredningen  förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning och avslappning. Att använda gälla nyanser av både grönt och rosa förstärker vissa av dessa saker och upplevs mer uppiggande.

inreda-sovrum-rosa-grontEn färgblandning som blir snygg när du använder dig av rosa och grönt kan vara som till vänster (bild från Tricia Guild) med en diskret bas i ljust beige och med en snyggt ärt-grön och rosa färgblandning. Eftersom basen är i beige och inte kritvitt blir slutresultatet inte för gulligt.

Lycka till med inredningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *